Buitengevel isoleren met behoud van originele details

Buitengevel isoleren met behoud van originele details

Een uiterst charmant monumentje. Feest om in te wonen, maar in de winter ook binnen een tikje guur, want de gang en kamer daarachter blijven ijskoud. De buitengevel is nog een enkelsteens muur

Voor isoleren aan de binnenkant is gewoonweg geen ruimte. Maar ook aan de buitenkant is er een probleem omdat er een nauwe doorgang is die functioneel moet blijven én omdat de originele details (kozijnen, vensterbanken, dakgoten en versieringen) niet verloren mogen gaan. De  oplossing: Bluedec.

Waar ruimte schaars is, isoleer je met Bluedec

Er is wereldwijd geen ander materiaal dat zulke hoge isolatieprestaties levert bij gelijke geringe dikte. De oorspronkelijke deken is flexibel en past zich aan iedere ronding aan. Maar ook de – desgewenst op maat gemaakte – platen zijn eenvoudig te snijden en op de ondergrond te verlijmen en direct af te werken. Zonder regelwerk of andere bouwkundige voorbereidingen. En als u dat wilt al voorzien van glasvlies, gips of steenstrips. Daarbij kennen beide uitvoeringen nog diverse varianten, met elk hun eigen specifieke kracht: van brandwerend (klasse C tot A1 of A2) tot extreem koude-isolerend.

In dit geval zijn platen Bluedec CH direct verlijmd op de buitenmuur en afgewerkt met stuc. Totale dikte (ruimteverlies in de steeg): 2 cm. Alle monumentale details zijn behouden en de R-waarde van deze gevel is toegenomen van .. naar … Een enorm verschil met als gevolg dat het vanaf nu binnen behaaglijk is. Tot grote tevredenheid van de bewoners.

 

Heeft u ook een isolatieprobleem wegens ruimtegebrek? Kijk op www.bluedec.nl en vraag desgewenst gerust vrijblijvend advies voor uw project.

« Terug naar overzicht