Dak


Schuin dak binnen

 

Met name daar waar het gewenst is een schuin dak aan de binnenkant te isoleren maar de ruimte er niet is voor traditionele, dikke isolatiematerialen, biedt de dunne Bluedec uitkomst.  

Zo blijft ook de ruimte tussen balken of de hoogte daartussen gedeeltelijk behouden en desgewenst in het zicht. De deken of plaat kan rechtstreeks worden verlijmd op het dakbeschot en worden afgewerkt met gipsplaat of stuc. 

 

 

Montage & verwerking informatie

Schuin dak buiten

 

Het aan de buitenkant isoleren van een schuin dak voorkomt ongemak in huis en kan met Bluedec simpelweg door tijdelijk de pannen te verwijderen, de deken aan te brengen en vervolgens de pannen weer  terug te plaatsen. Door de geringe dikte hoeven er meestal geen aanpassingen te worden gedaan aan dakgoten, windveren en dergelijke, wat niet alleen tijd en kosten scheelt  maar er ook in resulteert dat het aanzicht van dak en daklijn ongewijzigd blijft. Iets wat ook belangrijk is voor monumentale gebouwen of panden die vallen onder beschermd stadsgezicht. 

Montage & verwerking informatie

Plat dak buiten

 

Als uw bestaande dakbedekking (veelal bitumineus) in principe nog goed is – dus geen lekkages kent – maar de isolatiewaarde voldoet niet aan uw wensen, dan kunt u Bluedec gewoon in een of meer  lagen over die bestaande dakbedekking aanbrengen. Hierover hoeft u nog enkel een dampopen dakafwerking aan te brengen. Wij kunnen u daarbij adviseren en behulpzaam zijn. 

Dankzij de drukvastheid van 70 kPa kunt u hierop desgewenst ook terrasverhardingen aanbrengen met tegels, hout en allerlei andere materialen.  

Doordat Bluedec zo dun is hoeven dakopstanden, dakgoten, windveren, boeiboorden etc. meestal niet te worden aangepast. Dat scheelt een hoop tijd en kosten.  

Montage & verwerking informatie

Plafond

 

Wanneer Bluedec rechtstreeks op het plafond wordt aangebracht hoeft dat enkel nog te worden afgewerkt met bijvoorbeeld gipsplaat en stuc.  

Ook voor getoogde plafonds biedt Bluedec natuurlijk helemaal een ideale oplossing omdat het flexibel is en dus ondergrond-volgend.  Ook hier kan bevestiging door middel van onze lijmmortel en/of mechanische methoden, waarna het kan worden afgestuct. 

Montage & verwerking informatie

(na)Isoleren van schuine en platte daken

Bluedec® is zeer geschikt voor het eenvoudig (na)isoleren van schuine en platte daken, en kan zowel binnen als aan de buitenkant worden toegepast, met of zonder specifiek brandwerende eigenschappen.

Brandwerendheid

Aan daken worden steeds meer en hogere brandwerendsheidseisen gesteld, met name ook wanneer er sprake is van geplaatste zonnepanelen. Wij hebben zowel voor toepassing aan de buitenkant als aan de binnenzijde A1- en A2-gekwalificeerde materialen beschikbaar en geven u graag advies.

Laat u door ons informeren

Ronde dakkapellen?

Het is met een dikte van 1cm een ideaal product voor het isoleren van monumenten, zoals de renovatie van klassieke ronde dakkapellen.
Waar gebruik van traditioneel isolatiemateriaal geen optie is
in verband met de monumentale omlijsting biedt Bluedec de uitkomst.

Klik hier om contact op te nemen en start direct uw aanvraag.