Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag?


Veelgestelde vragen

Waarom zou ik kiezen voor Bluedec? 

De twee hoofdredenen die wij ontvangen van onze klanten:

  • Persoonlijk advies op maat.
  • Ruimtetekort is vaak een probleem om goed te (kunnen) isoleren. De producten zijn zeer geschikt in renovatie.
Waar is het te koop? 

Bij ons via info@bluedec.nl start u direct een aanvraag. Ook kunt u onze producten bestellen via uw aannemer of een bouwmaterialenhandel. 
 
Wij zijn bezig met de implementatie van een webshop, in de toekomst kunt u dus ook direct online bij ons bestellen.

Wat is de levensduur van Bluedec?

Onze producten hebben een minimale levensduur van 50 jaar.

Wat is de prijs?

Onze prijzen verschillen n.a.v. het exacte product en de hoeveelheid. Ter indicatie, Bluedec CH bij een dikte van 10mm en afname van 100 m² is de adviesprijs € 65,50 per m² (excl. BTW en transport) voor de particuliere markt.

Wat is het verschil tussen R, RD en RC waarde?

De R-waarde (= thermische weerstand) van een isolatiepakket geeft aan hoe goed de isolatie is. Hoe beter het isolatiepakket, hoe hoger de R-waarde. Om de R-waarde van een pakket dat uit meerdere lagen bestaat te berekenen telt u de R-waardes bij elkaar op. R-waarde = dikte isolatie / λ-waarde.

De RD-waarde is de warmteweerstand van het product, het is de warmteweerstand van een isolatiemateriaal. Het geeft aan hoe goed een materiaal warmte tegenhoudt. Hoe hoger de waarde, des te beter de isolatie.

De RC -waarde is de warmteweerstandswaarde van de totale constructie, de isolatiewaarde van een constructie-onderdeel bestaande uit meerdere materialen. Hoe hoger de RC-waarde, hoe meer warmte de constructie vasthoudt en hoe energiezuiniger de schil van een gebouw of woning. 

Als u beschikt over de lambdawaarde, dan kunt u de R-waarde uitrekenen: (materiaaldikte in centimeter / 100) / lambda waarde. 

Hoe moet ik de materialen aanbrengen?

Zie de download pagina voor instructies per product.

Waarom lijkt het duur ten opzichte van traditionele isolatiematerialen?

Bluedec is gemaakt met aerogel, dit productieproces is complex en relatief langzaam. Dat zijn de hoofredenen waarom het materiaal duurder is dan de traditionele materialen.

De ruimtewinst in m² wordt vaak over het hoofd gezien, we maken graag een vrijblijvende ROI berekening voor u.

Wat is de dunste isolatie?

Bluedec is het dunste isolatiemateriaal, met 10mm en een lambda van 0,014 isoleer je met weinig ruimte erg goed. Het is 2 tot 5 maal dunner dan traditionele isolatiematerialen.

Transport en BTW?

Alle prijzen zijn exclusief BTW en transport.

Welke subsidie is er mogelijk en hoe werkt dit?

De Rijksoverheid, provincie en gemeente hebben diverse subsidies, leningen en andere regelingen voor onze producten. Hoeveel subsidie je kunt ontvangen voor isolatie hangt af van meerdere factoren. Er worden verschillende voorwaarden gesteld zoals het aantal energiebesparende maatregelen dat je treft, minimaal te behalen isolatiewaardes en ook een minimum oppervlak dat je moet (laten) isoleren.

Omdat het regelmatig verandert kunnen wij u hier beperkt in adviseren. Overleg daarom met een subsidieadviseur of een energiecoach. Kijk ook op de EnergieSubsidiewijzer voor meer informatie over subsidies.

Kunt u mij informatie sturen over de producten?

Op onze pagina downloads vindt u verschillende datasheets, indien gewenst is het ook mogelijk om een gratis sample van het door u gewenste product aan te vragen.

Hoe duurzaam is Bluedec?

Onze producten zijn ingeschaald als ‘’Cradle2Cradle Silver’’ & ‘’Cradle2Cradle Gold’’ gecertificeerd. Daarnaast hebben bepaalde producten een minimale levensduur van 50 jaar en zijn ze makkelijk herbruikbaar. Wij hechten aan een duurzame samenleving en selecteren onze partners mede op hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Wanneer moet ik betalen?

De precieze betaalinstructies staan in de offerte.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem gerust contact met ons op, we staan voor u klaar!