Industrie


Bluedec in de industrie

Tot nu toe zijn wij met name actief daar waar energieleverende of –besparende producten een item zijn, zoals de (petro-)chemie, cryogene industrie, projectgewijze productiebedrijven en automotive.

Wij zetten ons in voor verdere ontwikkeling op het gebied van technologie, applicaties en diensten en bieden uiteenlopende efficiënte oplossingen.

Onze producten worden toegepast in een breed scala van industriële toepassingen. Door de uitstekende eigenschappen is stilstand ten gevolge van CUI vele malen minder. Plantmanagers, operators, ontwerpers weten dat het van cruciaal belang is om de problemen te voorkomen c.q. te bestrijden die voortvloeien uit natte isolatie, zoals proces voortgang, verminderde output, stilstand, personeelsveiligheid, etc.

Hierdoor ontstaan lagere kosten voor project- en onderhoudswerkzaamheden. Het materiaal is veelzijdig , efficiënt, duurzaam en snel te installeren.

Specifiek voor uw vraagstuk

In overleg met onze opdrachtgevers bekijken we wat voor hun situatie en product de meest optimale oplossing is. Met aandacht voor milieu, energiebewustzijn en kostenbeperking.

Daarbij kunnen wij machinaal de gewenste vormen snijden en ons materiaal eventueel voorzien van afwerkingen als aluminium, RVS, (technische) textielen, etc.

Wij laten ons graag uitdagen met uiteenlopende vraagstukken, start hier direct uw aanvraag.

Contact opnemen

Producten voor de industrie

BLUEDEC XT – XTE – XTF – CGZ

De XT range zijn isolatiedekens voor de hoge(re) temperaturen, gemaakt van silica-aerogel en versterkt met een niet-geweven glasvezelvulling. De CGZ daarentegen is met name bedoelt voor cryogene omstandigheden. Beide productranges zijn flexibel, milieu- en gebruiksvriendelijk. Ideaal voor het isoleren van leidingen, vaten, tanks en andere apparatuur.

 


Hoge temperaturen

Bluedec XTE is met name voor toepassingen bij hogere temperaturen. XTF is vergelijkbaar met de XTE maar is meer brandvertragend. In situaties waar brandgevaar aanwezig is en flexibiliteit gewenst is heeft deze variant de voorkeur. In situaties waar flexibiliteit niet aan de orde is, kan onze Calostat een hoogwaardig alternatief bieden voor ook nog hogere temperaturen.

Bluedec is van nature hydrofoob en toch ademend. In het geval dat het een manier vindt om binnen te komen, zorgt de open celconstructie van Bluedec ervoor dat damp snel kan ontsnappen en fungeert als een terugslagklep voor vloeibaar vocht.

CUI

CUI kan aangepakt worden door een goede, kwalitatief hoogwaardige coating op te zetten, bij voorkeur door gehele onderdompeling vóóraf. De tweede belangrijke barrière is om een dampdichte/dampremmende laag aan te brengen voor als je onder het atmosferische dauwpunt komt. De derde belangrijke is het isolatiemateriaal. Voorkeur heeft materiaal dat door-en-door hydrofobe is. Dat is een kenmerkende eigenschap van Bluedec.


Lage temperaturen

Voor (extreme) koudetoepassingen adviseren wij Bluedec CGZ met een dampdichte alumiumlaag voorzien van een opgedampte PE folie die zich goed laat verwerken.

Mede dankzij de makkelijke verwerking van het materiaal is het uitermate geschikt voor (zeer) lage temperaturen zoals bij LNG, ethyleengasverwerking, koelingen, etc.

Het is belangrijk dat de isolatie met de nodige zorg wordt aangebracht om zeker te stellen dat er geen koudebruggen ontstaan en dat binnendringen van vocht wordt voorkomen.


Bluedec CGZ blijft ook bij lage temperaturen flexibel. Het is geschikt voor offshore- en maritieme toepassingen.

Voordelen :

  • Extreem lage thermische geleidbaarheid
  • Geïntegreerde, dampdichte toplaag
  • Elimineert de noodzaak van krimpvoegen, wat kosten en complexiteit vermindert
  • Duurzaam en flexibel
  • Snel te installeren

Bouw

Infra

Transport

Industrie

Overig