Buitengevel


Gevelisolatie aan de buitenkant

Voor deze toepassing adviseren wij Bluedec voorzien van glasvliesweefsel. Hiervoor gebruiken we meestal Bluedec CH of SL dat – in een door de opdrachtgever gewenst dikte – op verschillende manieren kan worden afgewerkt.

Bevestiging en afwerking
Het materiaal wordt rechtstreeks met onze aerogelmortel verlijmd op het gevelblad. Het is te verwerken op vlakke of gebogen oppervlakken, verticaal of horizontaal. Denk bij afwerking aan stucwerk of steenstrippen, beide gevallen zijn dampopen. Bluedec SL is prefab leverbaar met HPL kunststoffen, staal en/of aluminium, desgewenst op kleur. Op deze manier kunnen wij voor vrijwel ieder project een specifieke oplossing aanbieden in verschillende varianten. Ook zeer geschikt voor overhangende/uitkragende balkons, – metselwerk, galerijen en dergelijke.

Indien gewenst schrijven we bij het project een adviesrapport waarin wordt aangegeven welke werkzaamheden in welke volgorde worden uitgevoerd en voorzien we het geheel van een planning. Hiermee kan een opdrachtgever naar een uitvoerende partij.

Brandwerendheid
De Bluedec dekens en platen zijn ingedeeld in brandklasse C. Indien noodzakelijk en/of wenselijk, kunnen wij samengesteld isolatiemateriaal leveren met brandklasse A2.

Unieke eigenschappen
Door de samenstelling van het non-woven is het een rigide mat die ondoordringbaar is voor oppervlaktewater en/of onderdompeling. Het materiaal is waterafstotend, dampdoorlatend en niet aan veroudering onderhevig.

Voor specificaties, zie de productpagina


Gevelelementen

Het is ook mogelijk om de platen te verwerken in gevelelementen. Deze elementen kunnen worden opgebouwd met aluminium, staal, glas, kunststof, steenstrips, en andere materialen. De gevelelementen kunnen op de standaard werkwijze/uitvoeringsmethode worden aangebracht.