Binnengevel


Creëer meer wooncomfort en een lagere energierekening met binnenmuurisolatie van Bluedec. Onze dunne producten zorgen voor minimaal ruimteverlies in de leefruimte en zijn dus zeer geschikt voor isolatie aan de binnenzijde van een gebouw. Bij traditionele materialen is vaak een voorzet wand nodig, wij vinden dit zonde van de ruimte. Nog een voordeel van binnenmuur isolatie: in de winter is het eerder warm in de ruimte doordat de buitenmuur of spouwmuur niet eerst opgewarmd hoeft te worden.

Aanbrengen

Een ander voordeel om van binnenuit te isoleren is dat dit het hele jaar kan, u kunt Bluedec rechtstreeks op de gevel aanbrengen door volvlakse verlijming met onze mortel op de onderliggende constructie. Ook is mechanische bevestiging mogelijk met kunststof schotelpluggen, of – wanneer Bluedec in combinatie wordt gebruikt met traditionele materialen – kan dit ook met een (houten) rasterwerk. Klik hier voor de volledige werkbeschrijving, deze is beschikbaar onder downloads.

Prefab

Ook is het mogelijk om Bluedec producten prefab te laten voorzien van gips, hout, of een andere vorm van afwerking. Deze panelen worden zonder spouw direct op het gevelblad verlijmd.

Wilt u nóg meer ruimte besparen? De dunste oplossing voor isolatie aan de binnengevel is Bluedec voorzien van glasvliesweefsel, hier kan direct stucwerk op worden aangebracht.

Afwerking

Mocht u Bluedec zelf willen afwerken (zonder prefab) dan is dit ook erg eenvoudig door het aan te brengen materiaal direct op de Bleudec te bevestigen. Wilt u weten wat voor uw situatie de beste keuze is, neem dan contact met ons op!