Koudebruggen


Bluedec thermoblokker

 

Onze thermoblokkers zijn smalle stroken van de Bluedec aerogel deken in diktes van 5 of 10 mm. De standaard strookbreedte is ca. 40 of 150 mm, lengte ca. 1450 mm.

U kunt ze toepassen op metaal en hout, op spanten, deur- en raamkozijnen, etc.  zowel aan de binnen- als buitenzijde.

De stroken kunnen ook op stalen of aluminium profielen op de buitengevel worden gemonteerd om koudebruggen van voorhangende gevelelementen weg te nemen. Uiteraard kunt u ook andere koudebruggen met deze strippen onderbreken.

Door bevestiging op de “warme” zijde van het profiel – voordat bijvoorbeeld gipsplaten worden gemonteerd – heeft de thermoblokker ook nog de functie van geluidsisolator.

Bevestiging

Deze handzame stroken laten zich gemakkelijk plaatsen doordat ze voorzien zijn van een zelfklevende band. U kunt het materiaal met een scherp mes snijden of met een schaar knippen. Installeer het bij temperaturen tussen 5 ᵒC en 30 ᵒC. Ondergronden dienen glad, droog, schoon en vetvrij te zijn. Indien nodig ondergronden eerst repareren.

Van belang is de hele lengte van de profielen te voorzien van de strip. Het begin en het eind van een strook moet goed en strak aansluiten op elkaar. Desgewenst kunt u het op hout nog extra vastzetten met nietjes. Als u de plakstrook verwijdert is het beste gelijk de strook goed en stevig aan te drukken of te rollen op de ondergrond. Controleer op goede hechting. Indien nodig eventueel dunne lijm aanbrengen in kitribben of zigzaggend.


Technische specificaties

Thermoblokker op basis van Bluedec SL en CHEenheidSLCH
Lengte* mm1.450 1.450
Dikte*mm510
Breedte* mm40 150
Isolatiewaarde (λ)W/mK0,014 0,017
Maximale temperatuurᵒC200  550
BrandklasseC  C
DrukvastheidkPa7080 
Waterafstotend Ja Ja
Dampdoorlatendμ57
RecyclebaarJa Ja
*andere maten zijn op aanvraag verkrijgbaar. Opgegeven maten zijn circa.

Door bevestiging op de “warme” zijde van het profiel – voordat bijvoorbeeld gipsplaten worden gemonteerd – heeft het ook nog de functie van geluidsisolator.